Nyári egyetem a kisebbségvédelemről

2020.05.05.
Nyári egyetem a kisebbségvédelemről
A Kisebbségi Jogvédő Intézet és a Nemzetpolitikai Kutatóintézet a korábbi évektől eltérően idén online rendezi meg népszerű nyári táborát. Jelentkezés: május 31-ig. 

A nyári egyetem hagyományosan a kisebbségvédelem nemzetközi és uniós jogi vetületeire, a nyelvhasználat és az oktatási jogok kiterjesztésének kérdéskörére, valamint a kisebbségek politikai képviseletének témakörére fókuszál. Előadónak a terület elismert szakértőit, jogászokat, politológusokat, szociológusokat és politikusokat kérnek fel, akik széleskörű tapasztalattal, tudományos háttérrel rendelkeznek. A képzés elméleti és gyakorlati jellegű oktatási modulokat is tartalmaz, külön figyelmet fordítva a jogkiterjesztésre és a jogtudatosságra. A képzés nyelve magyar.

A Kisebbségi Jogvédő Intézet és a Nemzetpolitikai Kutatóintézet a nyári egyetem által olyan szakmai műhelyt kíván biztosítani a hallgatóknak, ahol lehetőségük nyílik az egymással, valamint az oktatókkal történő párbeszédre, tapasztalatcserére, emellett elmélyíthetik a nemzetközi, valamint uniós kisebbségvédelemre vonatkozó ismereteiket. Az előadásokon kívül kiscsoportos online foglalkozásokra és konzultációkra, mentorálásra kerül sor.

A nyári egyetemre elsősorban joghallgatók jelentkezését várják, de indokolt esetben más tudományterületek hallgatói felé is nyitottak. 

Jelentkezési határidő: 2020. május 31. 

Részletes pályázati felhívás
Facebook