Nyolcszáznál is többen futottak

2017.09.25.
Nyolcszáznál is többen futottak
Harmincharmadik alkalommal szervezték meg az 5vös 5km futóversenyt az egyetemi sport világnapja alkalmából 2017. szeptember 20-án Lágymányoson. 

A népszerű sportversenyen idén 859 egyetemi hallgató, oktató és mozogni vágyó vett részt. A versenyzők jelentős része az Eötvös Loránd Tudományegyetem diákjai és oktatói közül került ki, de a társegyetemekről – például a BME-ről, a Testnevelési Egyetemről, a Corvinus Egyetemről, az Óbudai Egyetemről, sőt még a Miskolci, Debreceni és Nyíregyházi Egyetemről  – is érkeztek.

Futócipőre cserélte az egyetemi talárt Borhy László, az ELTE rektora, Szalay Péter, a tudományos ügyek rekothelyettese és Zentai László, az oktatási és tanulmányi ügyek rektorhelyettese is, akik nem először álltak rajthoz a versenyen. Teljesítette a távot mások mellett a Rektori Kabinet vezetője, Kóczán András Imre és Kóczián Lilla, az ELTE Rektori Koordinációs Központ vezetője.

Elsőként Dani Áron ért célba, aki alig több mint negyed óra alatt futotta le az öt kilométert. Néhány másodperccel őt követte Barabás Gábor és Mester Bálint. A női indulók közül az ELTE BTK mesterszakos hallgatója, Staicu Simona maratoni futó olimpikon volt a leggyorsabb.

Az eredmények ide kattintva érhetők el. 

5vös 5km futóverseny - 2017.09.20.

5vös 5km futóverseny - 2017.09.20.

0

/

0

0

/

0