Oktatásfejlesztés a felsőoktatásban

2019.06.12.
Oktatásfejlesztés a felsőoktatásban
Szeptembertől teadélutánok keretében közös gondolkodásra hívja az egyetem oktatóit a PPK Felsőoktatás-pedagógiai Módszertani Központja a tanítás/tanulás módszereinek megújításáról.

A Felsőoktatás-pedagógiai Módszertani Központ (FPMK) 2018 decemberében alakult a PPK Neveléstudományi Intézetben. A központot tízfős oktatói-fejlesztői közösség hívta életre azért, hogy erősítsék a tanulástámogatást középpontba állító oktatást mind hallgatói, mind oktatói szinten. Legfontosabb célkitűzésük, hogy egyéni, személyre szabott támogatást nyújtsanak az oktatóknak és közösségeiknek sikerességük növelése és megújulásuk érdekében.

Az FPMK első nyilvános rendezvényét 2019. május 30-án tartották. Az Oktatói teadélutánon a szervezők ismertették elképzeléseiket és céljaikat, majd vitát kezdeményeztek az oktatásfejlesztés lehetőségeiről. A program iránt nagy volt az érdeklődés, érkeztek oktatók, sőt oktatási dékánhelyettesek is a BTK-ról, az ÁJK-ról, az IK-ról, a TáTK-ról és a PPK-ról is.

A hagyományteremtő szándékkal megrendezett programot a 2019/2020-as tanévtől kezdve kéthavonta követik majd újabb rendezvények, az első őszi teadélutánon az innovatív vizsgáztatás lesz a téma.

A sorozaton várnak mindenkit, aki érdeklődik a téma iránt, szívesen megosztaná saját tapasztalatait, és szívesen tanulna kollégáitól.

Forrás: ELTE PPK