Olasz állami pályázatok kutatóknak

2023.11.30.
Olasz állami pályázatok kutatóknak
Az olasz Külügy- és Nemzetközi Együttműködési Minisztérium a diplomáciai-konzuli hálózaton keresztül pályázatokat hirdet díjak elnyerésére. 

1. "Italian bilateral scientific cooperation award – Farnesina-díj” (angol nyelvű felhívás)

A díjra Magyarországon dolgozó és kiemelkedő teljesítményt nyújtó vezető és fiatal olasz kutatók pályázhatnak, idén a 35 év alatti kutatók jelentkezését várják. A pályázatokat az Egyetemi és Kutatási Minisztérium (MUR) és a Külügy- és Nemzetközi Együttműködési Minisztérium, a főbb kutatóközpontok elnökei és az Olasz Egyetemi Rektorok Konferenciája (CRUI) által létrehozott tudományos bizottság bírálja el.

2) "L'innovazione che parla italiano" (olasz nyelvű felhívás)

A díjra Magyarországon működő, olasz állampolgárok által alapított technológiai start-up vállalkozások jelentkezhetnek kimagasló innovációs értékék felmutatásával.  A jelöléseket a PNI Cube, az olasz egyetemi inkubátorokat és üzleti tervversenyeket tömörítő egyesület által koordinált szakmai bizottság vizsgálja, amelyet azzal a céllal hoztak létre, hogy ösztönözzék az új, egyetemi eredetű, tudásintenzív vállalkozások létrehozását és támogassák piacra kerülésüket.

3) "Science, She Says!" (angol nyelvű felhívás)

A díjra 40 év alatti, Afrikából, Közel-Keletről, Ázsiából, a Csendes-óceáni térségből, Európából, Közép- és Dél-Amerikából érkező fiatal női kutatók kaphatják meg főbb állami kutatási szervezetek, az Egyetemi és Kutatási Minisztérium (MUR), az Olasz Egyetemi Rektorok Konferenciája CRUI, valamint a Külügy- és Nemzetközi Együttműködési Minisztérium képviselőiből álló zsűri ítélete alapján.  

A pályázati javaslatoknak 2024. január 10-ig kell beérkezniük a budapest.commerciale@esteri.it címre.