Önjáró (self paced) online kurzusokkal bővül képzési kínálatunk ELTE oktatóknak

2021.10.07.
Önjáró (self paced) online kurzusokkal bővül képzési kínálatunk ELTE oktatóknak
A self paced /önjáró kurzus olyan online tanulásmenedzsment rendszerben (LMS) helyet kapó, rendezett és rendszerbe foglalt tananyagok és feladatok összessége, amelyet a résztvevő oktatók és/vagy hallgatók önállóan, saját haladási ütemben dolgozhatnak fel, akkor szakítva rá időt, amikor nekik megfelel, és annyi ideig foglalkozhatnak a tananyaggal, ameddig szeretnének.

Az önjáró kurzusokban építünk a kurzusrésztvevők nagyfokú önállóságára, de minden lehető módon támogatjuk is őket ebben. Tanulási útmutató segíti a résztvevőket a kurzusban való tájékozódásban, a kurzus felépítésével, tevékenységeivel kapcsolatban, és tanulásmódszertani tippeket is tartalmaz.

A kurzus zárásaként tesztet vagy teszteket töltenek ki, amelyekre a kurzus anyaga készíti fel őket. Ezek a tesztek nem csak lexikális tudást mérnek, de igyekeznek olyan problémahelyzeteket, feladatokat szimulálni, amelyekkel a gyakorlatban is találkozhatnak a résztvevők, és amelyekben a kurzusban szerzett tudásuk segítheti őket. A kvízek önellenőrzésre, gyakorlásra, tanulásra is szolgálnak. A kvízek kérdésbankokból épülnek fel, így különböző kitöltések alkalmával különböző kérdéseket kaphatnak a résztvevők. A kvízekkel próbálkozni korlátlan alkalommal lehet, viszont a kurzus teljesítéséhez szükséges elérni a meghatározott minimum követelményeket. 

A kurzuskészítők a kurzus történéseit a későbbiekben nem kísérik közvetlen figyelemmel, a résztvevők önállóan dolgoznak, de tudásukat és tapasztalatukat a többi kurzusrésztvevővel is megoszthatják, kérdéseiket megvitathatják az erre szolgáló fórumokban.

A kurzuskövetelményeknek megfelelt résztvevők saját maguk számára generálhatnak igazolást az oktatásmódszertani kurzuson való részvételről.

A kurzusok a canvas.elte.hu keretrendszerben lesznek elérhetőek.

Jelentkezés és tematikák: https://www.elte.hu/jelentkezes-selfpaced

Előkészületben:

  • Betűk és színek 
  • Képszerkesztési alapok
  • Canvas kvízek és kérdésbankok