Önkéntesek jelentkezését várja az ELTE

2022.02.28.
Önkéntesek jelentkezését várja az ELTE
Bővült az adománygyűjtő pontok száma az Egyetemen: az ELTE polgárai a logisztikai feladatokban segíthetnek. A segélyakció keretében ukrán és orosz nyelvi tolmácsokra is szükség van.

Az ELTE e-mailben várja azon hallgatóinak és dolgozóinak jelentkezését, akik önkéntesként segítenének az adománygyűjtő pontokon a felajánlásokkal kapcsolatos logisztikai feladatokban (szortírozás, pakolás, nyilvántartásba vétel). Ugyanezen a címen várja olyan hallgatók jelentkezését is, akik részt tudnak vállalni tolmácsolási feladatokban orosz/ukrán és magyar nyelven. Kérik a jelentkezőket, hogy a levél tárgyában jelöljék meg, melyik feladatra vállalkoznak.

Adománygyűjtő pontok

Új adománygyűjtő pont nyílik az ELTE lágymányosi campusán, így a fővárosban az ELTE Quaestura iroda után már Budán, a lágymányosi campus déli épületében az Informatikai Kar HÖK-irodájában is le lehet adni az adományokat.
Cím: 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C, D1.816
Nyitvatartás: hétköznapokon 11:00–15:00 között
További információ: iroda@ikhok.elte.hu

Az ELTE kéri az adományozókat, hogy elsősorban tisztálkodószereket, higiéniás termékeket, gyógyszereket és egészségügyi cikkeket, illetve tartós élelmiszereket hozzanak a gyűjtőpontokra, mivel ruhaneműből már az első napon hatalmas mennyiség érkezett.

Pénzadományok

Akik pénzadományokkal segítenének, azok számára a következő lehetőségeket ajánljuk. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat adományvonala a 1350-es számon érhető el, közvetlen átutalás pedig az alábbi oldalon indítható. A Magyar Vöröskeresztnek a 1359-es telefonszámon hívható adományvonalon vagy közvetlen banki átutalással lehet eljuttatni az adományokat. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet gyűjtését a 1353-as számon elérhető adományvonalon, vagy a szervezet oldalán elérhető űrlapot kitöltve lehet támogatni.

További híreink az egyetemi segélyakcióval kapcsolatban