Online foglalkozások indulnak ELTE-s dolgozók gyermekeinek

2020.04.23.
Online foglalkozások indulnak ELTE-s dolgozók gyermekeinek
Az ELTE PPK Életvezetési Tanácsadó új kezdeményezése a szülők tehermentesítése érdekében született a távolléti oktatás idejére. A csoportos foglalkozásokat a kar önkéntes hallgatói tartják elsősorban 6–12 éves gyermekek számára. A most közzétett kérdőívvel a gyermekek várható létszámát és érdeklődési körét térképezik fel, a programot a beérkezett válaszokra alapozva alakítják ki.

A különböző időpontokra meghirdetett foglalkozások zártak, a bejelentkezési felületre mutató linket kizárólag azok az ELTE-s munkatársak kapják meg, akik a kérdőívet kitöltötték és e-mail címüket megadták vagy később jelzik, hogy gyermekük csatlakozna valamelyik meghirdetett programhoz. Az online foglalkozásokon való részvételhez olyan számítástechnikai eszközre (PC, laptop, tablet) lesz szükség, amelyben van mikrofon és webkamera. Emellett fontos még a stabil internetkapcsolat és az online kommunikációra alkalmas, adott alkalmazás letöltése.

Az elérhető foglalkozások listáját a PPK Életvezetési Tanácsadó honlapján lehet majd olvasni, illetve elektronikus levélben is megkapják azok, akik a kérdőív kitöltése során megadták e-mail címüket. A foglalkozásoknál szerepelni fog, hogy azok milyen korcsoportnak szólnak, van-e létszámkorlát, és milyen műszaki vagy informatikai eszközök szükségesek a részvételhez.

A foglalkozásokkal kapcsolatban jelenleg az ELTE dolgozói körében igényfelmérést végeznek, az igényfelmérő kérdőívet kitöltésének első körös határideje 2020. április 24. (péntek) 18.00. Ha valaki később szeretne csatlakozni, a kérdőív később is bármikor kitölthető, a szervezők minden héten feldolgozzák az új válaszokat. A programlehetőségekről ennek lezárulta után informálják a szülőket.

A felmerülő kérdésekre a szervezők e-mailben válaszolnak, a kérdőív, a felmérés részletes leírása és az adatkezelési tájékoztató az alábbi oldalon érhető el.