Online pszichológiai tanácsadás az ELTE polgárainak

2020.04.02.
Online pszichológiai tanácsadás az ELTE polgárainak
A karantén/izoláció okozta nehézségekkel, szorongásokkal való hatékonyabb megküzdéshez ajánlja fel segítségét a PPK Életvezetési Tanácsadója. A konzultációra hallgatók, oktatók és egyetemi alkalmazottak is jelentkezhetnek.

A COVID-19 okozta járványhelyzet mindannyiunk életére hatással van és legtöbbünket eddig ismeretlen kihívások elé állít. Kénytelenek vagyunk az eddig megszokott életvitelünket átmenetileg felfüggeszteni és új napi rutint kialakítani. A folyamatos bizonytalanság mellett sokaknak nehézséget jelenthet az izoláció kezelése, a tanulmányok átszerveződése, az online oktatásra való átállás, az otthoni munka feltételeinek kialakítása vagy akár az összezártságból fakadó súrlódások kezelése. Az új körülmények felvetik a tanulás, az otthoni munka, a háztartás és családi teendők összeegyeztetésének problematikáját: hogyan juthat mindenre idő és tér, miközben az életünk összes eddigi színtere egy helyszínre összpontosul?

Az ELTE PPK Életvezetési Tanácsadó a járványügyi helyzetre reagálva áprilistól új szolgáltatást vezet be: az 1–3 alkalomból álló online konzultációkra az egyetem hallgatói és dolgozói jelentkezhetnek e-mailben a karantén/izoláció okozta nehézségekkel, szorongásokkal való hatékonyabb megküzdés érdekében.

Az eddigi gyakorlatban alkalmazott 6 alkalmas tanácsadás továbbra is elérhető (természetesen online formában) az általánosabb jellegű problémák kapcsán, amelyek nem a járványügyi helyzethez köthetőek. Erre a konzultációra bejelentkezni továbbra is a tanacsado@ppk.elte.hu e-mail címen lehet.

Az Életvezetési Tanácsadó munkatársai a pszichológusok szakmai etikai kódexének előírásai szerint működnek, titoktartási kötelezettségük van. A szolgáltatásokról bővebben itt olvashat.

Forrás: ELTE PPK