Online szakdolgozatvédések az ÁJK-n

2020.03.18.
Online szakdolgozatvédések az ÁJK-n
Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kara gyorsan reagált a koronavírussal összefüggő intézkedések miatt kialakult helyzetre, így a megváltozott körülmények nem érintették a szakdolgozatvédések ütemezését. A Polgári Jogi és Büntetőjogi Tanszéken csaknem félszázan már túl is estek téziseik bemutatásán.

Március 13-án tartották az első online szakdolgozatvédéseket az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán. A Polgári Jogi és Büntetőjogi Tanszékeken megtartott virtuális védések alkalmával előre egyeztették a hallgatókkal, milyen platform áll rendelkezésükre a videóbeszélgetés lebonyolítására. Ez kezdetben okozott némi fennakadást a videóhívások képminősége tekintetében, de mostanra minden érintett hallgató elérhetővé tettek olyan alkalmazásokat, amelyeken keresztül gördülékenyen folytathatók le a számonkérések.

Az oktatók is folyamatosan megosztják egymással a tapasztalataikat.

Csak március 17-én, kedden több mint húsz hallgató szakdolgozatvédése zajlott le a tanszéken. Tapasztalataink szerint ezeken nem volt fennakadás, a védések gördülékenyen folytak. A hallgatók számára nem jelentett gondot a csatlakozás, és a kommunikációban sem akadt probléma” – mondta Menyhárd Attila egyetemi tanár, az ELTE ÁJK Polgári Jogi Tanszék vezetője.

A nemrég bejelentett, egyetemeket érintő korlátozásokat követően 79 szakdolgozatvédés maradt hátra az ELTE ÁJK-n a tavaszi időszakban. Ebből csaknem ötven hallgató már túl is van a beszámolón, amelyet online formában mutatott be a vizsgabizottság előtt. A többi diák is hasonló módon eleget tud majd tenni ennek a kötelezettségének az elkövetkező napokban.