Open Access publikálási lehetőség az Elsevier folyóiratokban

2023.06.14.
Open Access publikálási lehetőség az Elsevier folyóiratokban
Az ingyenes lehetőséggel az ELTE szerzői élhetnek, a cikkek elfogadtatási határideje 2023. december 31.

A cikk levelező szerzőjének ELTE affiliációval kell rendelkeznie. (A levelező szerző az a személy, aki a kéziratot és az egyéb kapcsolódó dokumentációt benyújtja a folyóiratnak. Ő az elsődleges kapcsolattartó a folyóirat és az összes többi szerző között, illetve, ha a cikk megjelenik, a levelező szerző az olvasók első kapcsolati pontja is.)

A levelező szerző felelőssége, hogy ő maga és szerzőtársai betartsák a folyóirat rendelkezéseit, beleértve a kézirat végső változatának áttekintését és jóváhagyását a benyújtás előtt, de neki kell lebonyolítania a kézirattal kapcsolatos kommunikációt a szerkesztőséggel, illetve gondoskodnia kell a „szerzői úthoz” tartozó dokumentációról is.   

A szerzők azonosítása affiliáció (az intézmény neve) alapján történik, amelyet a cikk elfogadását követően a Right and Access űrlap kitöltésekor listából kell kiválasztani. Ha nem listából történik a kiválasztás, akkor az intézmény nem kerül azonosításra, az affiliáció ellenőrzése nem lesz sikeres. A szerzői jogokat a CCC Authors Choice (Creative Commons CC-BY vagy CC-BY-NC-ND) licenc biztosítja, a cikkek jóváhagyását az intézményi adminisztrátorok (Egyetemi Könyvtár és Levéltár) végzik.

A benyújtható írások a tudományos cikkek teljes spektrumát felölelik az esettanulmánytól kezdve a rövid és teljes cikkeken át a videós tartalmakig.

Az anyagok elfogadtatásának határideje: 2023. december 31.

Folyóiratok listája
Szerzői útmutató
Videós útmutató (Gold Open Access: Central Funding Agreement menüpont)
További információ