Öreg fiatalok, fiatal öregek

Öreg fiatalok, fiatal öregek
01/20

2021. január 20. 17:00

online

01/20

2021. január 20. 17:00 -

online


Bárdos György professor emeritus és Tisza Kata öregedéskutató online beszélgetése az "Interdiszciplináris beszélgetések az ELTE PPK-n" sorozatban.

Az öregedés az evolúció terméke, jelen tudásunk szerint nem visszafordítható és nem megállítható. Lassítani azonban lehet már mai tudásunk szerint is. Nem tekinthető betegségnek sem, az átlagéletkor az egész világon folyamatosan emelkedik. A gerontológia, azaz öregedéstudomány egyre több helyet követel magának a tudományok között, eredményei lassan, de biztosan bevonulnak mindennapi életünkbe. Noha az öregedésben jelentős a genetikai tényezők szerepe, legalább ekkora jelentősége van az életmódnak is. Ha megismerjük az öregedés folyamatát, mechanizmusait, a fontosabb tényezőket, sokat tehetünk azért, hogy szépen öregedjünk. A beszélgetés érinti az ageizmust, illetve azt is, mivel foglalkozik e tekintetben a pszichológus, illetve a gyakorló coach.

A beszélgetés résztvevői Bárdos György pszichofiziológus, az ELTE PPK Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézet professor emeritusa és Tisza Kata, öregedéskutató, interkulturális pszichológia szakértő, élethelyzeti kríziscoach. Moderátor: Kiss Dániel PhD-hallgató.

A részvétel ingyenes, az esemény Zoom-linkjét  az előadás előtti napokban közlik.

Az Interdiszciplináris beszélgetések az ELTE PPK-n sorozat célja a lélektani kérdésekről szóló gondolkodás perspektívájának tágítása, minél több társtudomány bevonásával való komplex megközelítése. A program meghívottjai az adott tudományterület elismert szakemberei. 

Facebook