"Oroszországban utazva" fotópályázat

2021.05.19.
A turizmus világnapja és a Magyar-Orosz Művelődési és Baráti Társaság megalakulásának 75. évfordulója alkalmából közzétett felhívásra augusztus 22-ig várják a képeket. 

A Budapesti Orosz Kulturális Központ, a Magyar-Orosz Művelődési és Baráti Társaság, valamint az ELTE Ruszisztikai Kutatási és Módszertani Központja a pályázattal fel akarja hívni a figyelmet Oroszország különleges természeti és kulturális örökségére, sokszínűségére. Cél továbbá a Magyarországon élő profi és amatőr fotósok alkotói erőforrásainak támogatása. 

A verseny első fordulójában maximum 3 fényképet vagy egy három darabból álló, egy témában készült fotósorozatot lehet beküldeni. A képekhez különdíjért 500–1500 karakteres történetet is lehet mellékelni. Beküldési határidő: 2021. augusztus 22.  

A második fordulóban a szervezők nyilvános szavazást hirdetnek, ahol a beérkezett pályamunkákra lehet szavazni augusztus 23. és szeptember 10. között. A legtöbb szavazatot kapott 30 képből/képsorozatból kiállítás nyílik az Orosz Kulturális Központban, mely szeptember 17–30. között lesz megtekinthető. 

A versenyfeltételek pontos kiírása itt olvasható.