Osztálykirándulás a felsőoktatás világába

2024.04.10.
Osztálykirándulás a felsőoktatás világába
Különleges budapesti programot kínál a középiskolás osztályoknak az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Az ELTE Next programba jelentkező 9-11. évfolyamos osztályok május 6. és június 21. között egynapos, ingyenes kiránduláson szerezhetnek egyedülálló élményeket Magyarország legnagyobb felsőoktatási intézményében. A program részeként az ELTE átvállalja az útiköltséget és a budapesti közlekedés költségeit is. 

A reggeli érkezés után a diákok először a Petőfi Irodalmi Múzeumba látogatnak el, ahol a délelőtt folyamán megtekintik Az álom vége? Klímaváltozás Az ember tragédiájában és ma című tárlatot, valamint a Költő lenni vagy nem lenni című állandó Petőfi-kiállítást. A nap az ELTE Bölcsészettudományi Karnak, illetve a Gazdaságtudományi Karnak otthont adó Trefort-kerti kampusz felfedezésével folytatódik, amit az ELTE Lágymányosi kampuszán biztosított ebéd követ.

Délután a ELTE Természetrajzi Múzeum ásványtára és biológiai gyűjteménye nyílik meg a kirándulók előtt, akik ezután a több mint 125 éves Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) szervezésében játékos sportversenyen vesznek részt, így nyerve betekintést az egyetem által kínált sportolási lehetőségekbe.

Az osztálykirándulásról minden középiskolás az ELTE Eötvös Kiadó ajándékcsomagjával térhet haza, benne a 2024-es érettségi követelményeknek megfelelő, nemrég megjelent Érettségi Előkészítő könyvvel. A legaktívabb diákok más nyereményekkel is gazdagodhatnak a nap során.

A programra április 30-ig várják a középiskolai osztályok jelentkezését az ország bármely pontjáról. Ahhoz, hogy egy osztály versenybe szállhasson az ingyenes osztálykirándulásért, legalább 15 főnek kell jelentkeznie az ELTE Next közösségbe, majd az ott elérhető jelentkezési lapot kitöltve és hitelesítve visszaküldeni az eltenext@elte.hu címre. A nyertes osztályokat sorsoláson választják ki.