Ösztöndíj a Heidelbergi Egyetemre

2019.05.13.
Ösztöndíj a Heidelbergi Egyetemre
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Rektori Kabinet Nemzetközi Stratégiai Irodája az ELTE és a Heidelbergi Egyetem kétoldalú megállapodása alapján pályázatot hirdet a 2019/2020. tanév őszi vagy tavaszi félévére. Jelentkezés: 2019. június 7-ig.

Az ELTE és a Heidelbergi Egyetem kétoldalú megállapodása alapján egyetemünk két hallgatója ösztöndíjjal tanulhat Heidelbergben a 2019/2020-es tanév őszi vagy tavaszi félévében. A pályázat 5 hónapra kínál ösztöndíjat, melynek összege előreláthatóan 500 EUR/hónap lesz. Emellett a Heidelbergi Egyetem az ösztöndíjas időszakra elengedi a fizetendő tandíjat, és ingyenes németórákat is biztosít a cserehallgatónak.

A Nemzetközi Stratégiai Iroda olyan alap- vagy mesterképzésen tanuló ELTE-s hallgatók jelentkezését várja, akiknek szakterülete megtalálható a fogadó egyetem által kínált képzések között (http://www.uni-heidelberg.de/). Magas szintű német nyelvtudás előnyt jelent a pályázatok elbírálásánál.

A jelentkezők a pályázati anyaghoz az alábbi dokumentumokat csatolják egy példányban:

  • önéletrajz (magyar vagy angol nyelven)
  • négyrészes jelentkezési űrlap (angol vagy német nyelven kitöltve, lásd: Letölthető dokumentumok)
  • elvégzett tanegységekről kiadott igazolás angol nyelven (a Tanulmányi Hivataltól igényelhető)
  • maximum egyoldalas esszé magyar vagy angol nyelven „Hogyan segítené a pályázat elnyerése a tudományos előmenetelemet?” címmel, melyben a hallgató bemutatja, miért kíván jelentkezni a Heidelbergi Egyetemre

Az Iroda kéri, hogy a pályázatokat minden esetben gondosan állítsák össze, hiánypótlásra nincs lehetőség.

A pályázat kizárólag elektronikus úton nyújtható be Csáky Ádám részére az alábbi címre adam.csaky@rk.elte.hu.

A pályázat benyújtási határideje: 2018. június 7.

További információ:

Csáky Ádám (Nemzetközi Stratégiai Iroda)
E-mail: adam.csaky@rk.elte.hu.
Telefon: +36 1 411-6500/1387

Letölthető dokumentumok:

Pályázati űrlapok (4 részes):

Az Iroda kéri, hogy a jelentkezők az esszében is jelöljék meg egyértelműen, melyik félévre jelentkeznek, és a Heidelbergi Egyetem által kiállított pályázati űrlapokat a választott félévtől függetlenül szíveskedjenek kitölteni angol vagy német nyelven. Az űrlapokat egyelőre nem kell aláíratniuk a nemzetközi koordinátorral.

Az űrlapok benyújtási határideje a többi pályázati dokumentummal együtt 2019. június 7. (Előzetes kitöltésük azért szükséges, mert a két sikeres pályázó adatlapját a bizottsági döntést követően – a nemzetközi koordinátor aláírásával ellátva – azonnal továbbítjuk a Heidelbergi Egyetem részére.)