Ösztöndíj a nőkért és a tudományért

2017.04.26.
Ösztöndíj a nőkért és a tudományért
L'ORÉAL-UNESCO Magyar Ösztöndíj a Nőkért és a Tudományért címmel hirdetnek pályázatot 35 és 45 év alatti kutatók számára. Jelentkezési határidő 2017. május 8.

A L'ORÉAL Magyarország és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság – a Szociális Innováció Alapítvány a Kelet-Európai Térség Fejlesztéséért –  a Magyar Tudományos Akadémia védnökségével tizenötödik alkalommal hirdeti meg ösztöndíjpályázatát a nemzetközi "L'ORÉAL-UNESCO for Women in Science" programban.

Az  ösztöndíj célja, hogy a fiatal kutatónőket kiemelkedő gyakorlati tudományos eredmények elérésére ösztönözze, valamint előmozdítsa a magyar nők helyzetét a tudományos és kifejezetten kutatói pályán, a legkülönbözőbb kutatási területeken.

A pályázaton a magyar állami felsőoktatási intézményekben, ezek kutató intézményeiben vagy az MTA kutatóintézeteiben dolgozó, magyar állampolgárságú nők vehetnek részt, akik a természettudományok és élettudományok, vagy az anyagtudományok területén kutatnak.

A 2 millió forintos ösztöndíjprogram két kiírására a 35 év alatti, illetve a 45 év alatti, doktori képzésben részt vevő kutató, vagy a közelmúltban PhD-fokozatot szerzett nők pályázhatnak. A beérkezett pályázatokat 2017. szeptember 1-ig bírálják el. 

Részletes pályázati kiírás

Adatlap