Ösztöndíj önkéntes munkáért

2020.05.04.
Ösztöndíj önkéntes munkáért
Pályázatot írt ki a tavaszi félévre az ELTE Egyetemi Hallgatói Szociális és Ösztöndíjbizottsága a rendkívüli helyzet ideje alatt végzett önkéntes hallgatói tevékenység támogatására. Jelentkezés: május 15-ig.

Az ELTE Egyetemi Hallgatói Szociális és Ösztöndíjbizottság ösztöndíjára azok a teljes idejű, nappali képzésen tanuló, a pályázás félévében aktív státuszú hallgatók jogosultak, akik államilag támogatott/magyar állami (rész)ösztöndíjas vagy költségtérítéses/önköltséges teljes idejű alap-, mester- és osztatlan képzésben, felsőoktatási szakképzésben, valamint doktori képzésben vesznek részt. A megpályázott tevékenység csak és kizárólag a rendkívüli helyzetre vonatkoztatható, amely a rendkívüli helyzet kihirdetésétől a pályázat leadásáig, adott esetben a rendkívüli helyzet megszűnéséig végzett tevékenység.

A hallgató pályázata benyújtásával elismeri, hogy végzett tevékenysége önkéntes alapú, ezért más pénzbeli juttatást nem kap.

Az ösztöndíjat 2 kategóriában hirdették meg:

• A kategória: a hallgató vagy doktorandusz egy szervezet munkájában végez olyan tevékenységet, mely a rendkívüli helyzetben segíti az oktatás menetét, lakókörnyezete mindennapjait

• B kategória: a hallgató vagy doktorandusz nem szervezet munkájában, de kiemelkedő tevékenységet végez az oktatás területén vagy lakókörnyezete életében, mindennapjaiban.

A pályázatokat a Neptun – Ügyintézés menü – Kérvények menüpontban lehet leadni. A pályázat benyújtásakor a pályázó akár több önkéntes tevékenységre is nyújthat be kérvényt és – megfelelő igazolás esetén – azok mindegyike jutalmazásban részesülhet.

A pályázat benyújtásának ideje: 2020. május 08. 08:00 – 2020. május 15. 16:00. Hiánypótlásra nincs lehetőség.

Részletes felhívás