Ösztöndíjak Dél-Afrikába

Az Európai Bizottság támogatásával megvalósuló INSPIRE (INternational Science Promoting Innovation and entREpreneurship) projekt több dél-afrikai és európai egyetem részvételével megvalósuló Erasmus Mundus program. Egyetemünk egyedüli hazai intézményként vesz részt a projektben, így az ELTE hallgatói jelentkezhetnek a dél-afrikai egyetemek kínálta részképzésekre. Határidő: 2015. március 15.

A pályázat mesterszakosok, doktori hallgatók és posztdoktor kutatók számára nyitott, az elnyerhető támogatások között az ösztöndíj, az utazási költségek, a biztosítás, a vízumdíj, a tartózkodási engedély és a tandíj (a fogadó intézmény kapja közvetlenül) szerepelnek. Az INSPIRE projekt fő témái az innováció és a vállalkozások. A pályázható tudományterületek között szerepelnek a várostervezés, a művészet és dizájn, az üzleti tanulmányok, az oktatás, a pedagógusképzés, a mérnöki és technológiai tudományok, a földrajz és földtudományok, a geológia, a bölcsészettudományok, a jogi tudományok és az emberi jogok, a matematika, a társadalomtudományok, a kommunikáció, az informatikai tudományok, a klímaváltozás és a megújuló energiaforrások.

A projektben résztvevő dél-afrikai intézmények:
Jelentkezni közvetlenül a www.inspiresouthafrica.eu oldalon lehet, további információk ezen az e-mail címen is elérhetők. Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a mobilitás tervezésekor vegyék figyelembe a Dél-afrikai Köztársaságra vonatkozó biztonsági előírásokat. A részletekről a Konzuli Szolgálat honlapján lehet tájékozódni.

2015.01.28.