Ösztöndíjpályázat határon túli magyar oktatóknak

2016.12.22.
Ösztöndíjpályázat határon túli magyar oktatóknak
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Eötvös Loránd Tudományegyetem közös pályázatot hirdet a 2016/2017-es tanévre fiatal határon túli magyar oktatói ösztöndíjra a szülőföldi felsőoktatási intézmények valamelyikében oktatói tevékenységet folytató román, szerb, szlovák vagy ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára. A projekt zárása: 2017. január 20.

Az ösztöndíj pályázat a határon túli magyar felsőoktatási intézményekben oktató és kutató fiatal, később tudományos fokozattal rendelkező úgynevezett minősített oktatók számának növelését célozza, így segítve a határon túli magyar nyelvű felsőoktatás minőségi fejlesztését.

A pályázati kiírás közös mindegyik régió esetében, azonban a kiírás tartalmaz eltéréseket az egyes régiók pályázói vonatkozásában. A további pályázati anyagok (adatlap, mellékletek) pedig régiónként különböznek. A régiónként meghirdetett pontos határidők, pályázati kritériumok és a további részletek a pályázati kiírásban  olvashatók.

A pályázat beadása régiónként változó, a vonatkozó szülőföldi befogadó irodákban történik.

Román állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára az elektronikus pályázati adatlap és további részletek a www.kmei.ro honlapon érhetők el. 

Szerb állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára: Pályázati adatlapoktatói és publikációs melléklet 

Szlovák állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára: Pályázati adatlapoktatói és publikációs melléklet

Ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára: Pályázati adatlapoktatói és publikációs melléklet