Ösztöndíjprogram kezdő kutatóknak

2017.02.13.
Ösztöndíjprogram kezdő kutatóknak
A Német és Nemzetközi Pártjogi és Pártkutatói Intézet (PRuF) és az Észak-rajna-vesztfáliai Oktatásért, Tudományért és Kutatásért Felelős Minisztérium, a düsseldorfi Heinrich Heine Egyetem közreműködésével meghirdette a Johannes Rau ösztöndíjat doktoranduszoknak és fiatal kutatóknak 32 éves korig.

A program célja a közép- és kelet-európai demokráciák erősítése. Az ösztöndíj segítségével a pályázók a Pártjogi és Pártkutató Intézetben saját demokrácia-kutatási projektjüket valósíthatják meg, valamint három hónapos szakmai gyakorlat keretében betekinthetnek a tartományi parlament és a képviselők munkájába. Legkorábban 2017 nyarától érhető el a három új ösztöndíj, de az ösztöndíjas időszak tényleges kezdetét a jelölttel közösen határozzák meg.

A pályázók sorában magasan képzett, kiemelkedő tanulmányi átlagú hallgatókat várnak a jogtudomány, a politikatudomány, a szociológia területéről, felsőfokú német nyelvtudással. A jelentkezés előfeltétele a sikeres záróvizsga, amelyet a pályázónak legkésőbb az ösztöndíj kezdetéig le kell tennie. A pályázati tervnek olyan projektet kell tartalmaznia, mely hozzájárul a származási ország demokratikus rendszerének hosszú távú fejlődéséhez. A jelentkezéshez két ajánlólevelet is csatolni kell. Jelentkezési határidő: 2017. március 31.

Az ösztöndíj időtartamát (maximum 3 év) a kutatási terv függvényében határozzák meg. Az ösztöndíjasnak évente be kell számolnia eredményeiről az ösztöndíjbizottság előtt, illetve a munka folytatásához újra be kell adnia pályázatát.. Az ösztöndíj megfelelő kutatóállomást, 1350 eurós havi juttatást és az elszállásolásban segítséget biztosít.

További információk a német nyelvű pályázati kiírásban találhatók.