Öt újabb ELTE-s pályázat nyert EU-s támogatást

2017.06.22.
Öt újabb ELTE-s pályázat nyert EU-s támogatást
Az ELTE Természettudományi Karának négy projektje, valamint a Pedagógiai és Pszichológiai Kar egy pályázata nyert összesen 785 millió forintos támogatást a VEKOP-2.3.3-15 kutatási infrastruktúra megerősítése – nemzetköziesedés, hálózatosodás témakör újabb kiírásában.

A PPK Pszichológiai Intézetében Demetrovics Zsolt egyetemi tanár vezeti a Civilizációs zavarok idegtudományi, pszichológiai, örökletes alapjai: diagnosztikától a problémakezelésig, vagy elmélettől a gyakorlatig című pojektet, amely 182 millió forintos támogatást kapott.

A TTK Szerves Kémiai Tanszékén Hudecz Ferenc professzor vezetésével megvalósuló Korszerű infrastruktúra kiépítése új szintetikus és természetes eredetű tumorellenes és antimikrobiális hatóanyagok és a célbajuttatást elősegítő konjugátumaik jellemzésére című pályázatnak több mint 203 millió forintos támogatást ítéltek.

A TTK Biológiai Intézetében a Kacskovics Imre egyetemi tanár által vezetett, Áramlási citofluoriméter alkalmazása terápiás, diagnosztikai és kutatási ellenanyagok fejlesztésére és elemzésére című projektnek mintegy 55 millió forintos támogatás jut.

A TTK Szervetlen Kémiai Tanszékén Harmat Veronika egyetemi adjunktus nevéhez kötődik Az ELTE röntgen-krisztallográfiai infrastruktúra fejlesztése bio-makromolekulák és biológiailag aktív molekulák szerkezetének és kölcsönhatásainak vizsgálata és finomhangolása céljából című projekt, mely több mint 237 millió forintos támogatást nyert.

A TTK Etológia Tanszéke Miklósi Ádám egyetemi tanár vezetésével 106 millió forintos támogatásból korszerűsítheti műszerparkját a Csúcstechnológiára épülő mérőrendszerek fejlesztése fiziológiás és viselkedésbeli változások összehasonlító vizsgálatára című projekt részeként.

A Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program 2017 júniusában nyertes ELTE-s projektjei 2020 közepén zárulnak. 

Projektkereső