OTDK-díjazottak koncertje

OTDK-díjazottak koncertje
11/09

2023. november 09. 17:00

ELTE BTK Kodály terem (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F, 25.)

11/09

2023. november 09. 17:00 -

ELTE BTK Kodály terem (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F, 25.)


Az ELTE Művészetközvetítő és Zenei Intézet tart hangversenyt a Magyar Tudomány Ünnepén.

Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia az egyetemi hallgatók és középiskolások legfontosabb, legnépszerűbb fóruma, amelynek művészeti-tudományos tevekénysége hozzájárulhat a folyamatosan globalizálódó környezet okozta identitásválság megoldásához: a hazai kultúra és a kortárs művészet megismerésével egyszerre adhat széleskörű műveltséget és biztonságos alapokat.

Az ELTE BTK első alkalommal adott otthont 2023-ban az OTDK teljes Művészeti és Művészettudományi Szekciójának: 37 tagozat szervezése és lebonyolítása valósulhatott meg a Trefort-kertben és néhány külső helyszínen, a Művészetközvetítő és Zenei Intézet szervezésében. A konferenciára 24 hazai és határon túli intézményből neveztek hallgatók, 450-et meghaladó létszámmal és több mint 350 pályamunkával, amely a választott téma tudományos kutatását, illetve egy adott mű bemutatását / megszólaltatását is tartalmazhatta.

A zenei tagozatok programjai a Művészetközvetítő és Zenei Intézet területén, az F épületben zajlottak, kiváló közreműködőkkel: három-három zenei elméleti és előadási, valamint egy kortárs zenei kategóriában (ahol önálló alkotások is szerepeltek). Az intézet valamennyi zenei tagozat különdíjban részesült hallgatóinak fellépési lehetőséget biztosított Kodály kamaratermében – ez valósul meg a mostani rendezvénnyel.