OTDK: Mozgás a jövőd!

2021.04.12.
OTDK: Mozgás a jövőd!
Az ELTE hallgatói két I., két II. és egy III. díjat, továbbá egy különdíjat szereztek a 35. OTDK Testnevelés- és Sporttudományi Szekciójában. Horváth Áron tartotta a Roska Tamás Előadást. 

Idén a Szegedi Tudományegyetem rendezte az OTDK Testnevelés- és Sporttudományi Szekcióját. Az április 7–9. között megtartott rendezvényen 13 intézmény hallgatói vettek részt, összesen 153 pályamunkával.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem az I. helyek tekintetében a harmadik helyen végzett, az I. hely a Debreceni Tudományegyetemé, a II. a Pécsi Tudományegyetemé lett.

Hallgatóink a legjobb eredményt A testnevelés és sport neveléstudományi kérdései tagozaton érték el, ahol két I. (Földvárszki Edina és Tasnádi Renáta) és egy II. helyezést (Horváth Zoltán–Reiner Dóra) szereztek, illetve 1 különdíjat (Forgács Tamás Leon) kaptak. Mind az öt díjazott hallgató munkáját Heszteráné Ekler Judit, a PPK szombathelyi Sporttudományi Intézetének habil. egyetemi docense segítette. Ő volt a témavezetője Buti Nikolettnek is, aki A sport egészségtudományi aspektusai tagozatban került a II. helyre. Harmadik helyezést ért még el Sportrekreáció, sportturizmus tagozaton Albert Angéla, akinek témavezetője Magyar Márton, a PPK Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézet adjunktusa volt.

A Roska Tamás Előadást a szekcióban szintén ELTE-s tarthatta: Horváth Áron doktorandusz a propriocepció (a különböző testrészek és az ízületek helyzetének tudatos és akarattól független érzékelése) pszichológiai szerepéről beszélt.

A részletes eredménylistát itt tekintheti meg.

Borítófotó: SZTE Sajtó