OTDK: tizennyolc helyezés a biológia szekcióban

2023.04.28.
OTDK: tizennyolc helyezés a biológia szekcióban
Egyetemünk hallgatói 4 első, 8 második és 6 harmadik hellyel, valamint 11 különdíjjal zárták a lágymányosi campuson rendezett versenyt.

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT), a Magyar Tudományos Akadémia, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, továbbá a Kulturális és Innovációs Minisztérium fővédnökségével, illetve a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. és a Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Zrt. főtámogatásával idén az ELTE Természettudományi Kara koordinálta az OTDK Biológia Szekcióját.

A rendezvényre 2023. április 24–26. között került sor a lágymányosi campuson, a szekció ügyvezető társelnökei Müller Viktor docens, oktatási dékánhelyettes és Varga Máté docens voltak. A plenáris előadást Kacskovics Imre immunológus, az ELTE TTK dékánja tartotta Felfedező kutatástól a biotechnológiai innovációkig címmel.

A szekció 19 tagozatában összesen 57 első, második és harmadik díjat, 32 különdíjat és 17 szponzori jutalmat osztottak ki a szervezők. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatói összesen 18 (4 első, 8 második és 6 harmadik) helyezést, valamint 11 különdíjat szereztek.

A Roska Tamás tudományos előadást Lenkei Rita, az ELTE TTK Biológia Doktori Iskola hallgatója tarthatta meg Az önreprezentáció moduláris modellje – új kísérletes megközelítések kutyán címmel. 

A konferencián számos, a biológia iránt érdeklődő középiskolás diák is részt vett. Az előzetesen meghirdetett programokon túl az Etológia, Viselkedésökológia, Humánbiológia tagozatot követően az érdeklődőknek Pongrácz Péter etológus tartott szakmai mentorálást. A középiskolások részvételével az OTDT tehetséggondozó tevékenysége immár tizenéves kortól a doktori tanulmányaikig kíséri a tudomány iránt érdeklődő fiatalokat.

Részletes eredmények

Forrás: ELTE TTK