Otthonunkból is törődhetünk egymással

2020.11.26.
Otthonunkból is törődhetünk egymással
Évzáró virtuális kampányában az ELTE valamennyi jelenlegi és volt hallgatóját, munkatársát cselekvő együttműködésre biztatja az ELTE Alumni Központ.

A 2020-as év minden szempontból megnehezítette az emberek életét. Több hónapja élünk távolságtartással, meg kellett tanulnunk alkalmazkodni az otthoni munkavégzés kihívásaihoz. E nehézségeket is látva az ELTE Alumni Központ az év végére virtuális jótékonysági kampányt hirdetett, amelynek keretében együttműködésre hívja az Alma Materhez kapcsolódó közösséget. A szervezet az elkövetkező időszakra többféle lehetőséget is kínál az ELTE volt és jelenlegi polgárainak, amelyekből mindenki kiválaszthatja az ELTE-s közösség támogatásának neki tetsző formáját.

Az ELTE melletti elköteleződést a Vigyázz, kész, KITŰZZZ! programban való részvétellel is kifejezhetjük. Az egyetemi címeres kitűző kampány keretében most aranyszínű, egyetemi címeres, ELTE Alumni feliratos kitűzőt kap ajándékba, aki – belföldi postacím esetén – legalább 2490 Ft összegű támogatás befizetését vállalja az ELTE Alumni Alapítvány számára. Az igényeket 2020. december 1-ig várják.

Ehhez kapcsolódóan játékot is hirdetnek azok számára, akik kitűzővel rendelkeznek, s mindezt meg is mutatnák az Instagramon.

Most a tehetséges hallgatóknak létrehozott Alumni Ösztöndíj alapjának növelése mellett lehetőség nyílik arra is, hogy a covid-19 miatt nehéz helyzetbe került hallgatókat is támogathassuk. Borhy László rektor, az alapítvány elnöke az ELTE Diplomások köre segítségét kéri.

A járvány okozta rendkívüli helyzetben többünknek akadnak problémái, amelyeket kis segítséggel meg lehet oldani. Az Alumni Központ fórumot teremtett arra, hogy az ELTE polgárai segítséget ajánljanak fel, vagy kérjenek akár családtagjaik számára. Ha csatlakozunk az ELTE Apró–segítség önkéntes alapon működő csoporthoz, megoldódhatnak korrepetálással, gyógypedagógiai foglalkozással, pszichológiai tanácsadással, a házi munkába való besegítéssel kapcsolatos gondjaink.

Aki pedig az ELTE Alumni közösségi programjait hiányolja, már készülődhet is a december 11-i közös, online adventi estre, ahol felolvashat kedvenc karácsonyi művéből, zenélhet és énekelhet egymagában vagy családjával, barátaival. Közreműködési szándékát december 1-ig jelezheti. A programra a nézőket is várják, ők itt regisztrálhatnak az eseményre.