Pályázat az alternatív vitarendezésről

2017.06.28.
Pályázat az alternatív vitarendezésről
Az MNB mellett működő Pénzügyi Békéltető Testület az alternatív vitarendezés témájában pályázatot hirdet közgazdász és jogász hallgatók, illetve pályakezdők részére a hazai vitarendezési kultúra fejlődésének ösztönzésére.

A Pénzügyi Békéltető Testület pályázatot hirdet annak érdekében, hogy támogassa az alternatív vitarendezés tárgykörébe tartozó kutatásokat, s így ösztönözze a különböző egyetemek hallgatóinak, illetve már végzett pályakezdőinek egyéni vagy közös gondolkodását a téma kapcsán. A felhívás célja, hogy olyan pályaművek elkészítését mozdítsa elő, amelyek az alternatív vitarendezéssel kapcsolatos tapasztalatok elemzésén, hatásvizsgálatán alapulnak, és annak szélesebb körű elterjedését elősegítő módszertani alkotási és alkalmazási irányokat, innovatív megoldásokat tartalmaznak.

A pályaműveket két kategóriában várják. Junior kategóriában pályázhat az a közgazdaságtani és/vagy állam- és jogtudományi karon hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgató, aki nem töltötte még be a 35. életévét. Senior kategóriában azokat várják, akiknek már abszolvált közgazdaságtani és/vagy állam- és jogtudományi tanulmányaik vannak, valamint 3 hónapot meghaladó munkaviszonnyal rendelkeznek, és nem töltötték be a 35. életévüket. Mindkét kategóriában nevezhetnek csapatok is, amennyiben legalább 1 tagjukra állnak a föntiek.

A legjobb pályaműveket a 2017. szeptember 28–29-én Budapesten megrendezendő II. Alternatív Vitarendezési Konferencián mutatják be, majd meg is jelentetik. A nyertesek három hónapos szakmai gyakorlaton vehetnek részt a hazai alternatív vitarendezés terén leginkább elismert ügyvédi irodák egyikében.

A pályázatok beadásának határideje: 2017 augusztus 15.

Pályázati feltételek

Forrás: Jogászvilág