Pályázat európai ifjúsági rendezvény társfinanszírozására

2022.02.03.
Pályázat európai ifjúsági rendezvény társfinanszírozására
Az Európai Parlament felhívására non-profit szervezetek jelentkezhetnek helyi EYE-projektekkel. 

Az EYE (European Youth Event) az Európai Parlament 16 és 30 év közötti fiataloknak szóló programja; célja, hogy bevonja a fiatalokat az Unió politikájának alakításába, arra ösztönözze őket, hogy megosszák elképzeléseiket Európa jövőjéről szakértőkkel, aktivistákkal, döntéshozókkal.

A program központi eseményét kétévente, Strasbourgban rendezik. Az Európai Parlament pályázatot hirdet két helyi szervezésű Európai Ifjúsági Rendezvény társfinanszírozására 2022-ben. A rendelkezésre álló összeg összesen 200.000 euró.

Az Európai Parlament non-profit szervezetek pályázatát várja a rendezvény megvalósítására. A központi EYE rendezvényhez hasonlóan a helyi EYE rendezvénynek is többféle tevékenységet kell kínálnia, például viták, beszélgetések, interaktív műhelyek és képzések, valamint koncertek, művészeti előadások és kiállítások formájában. A helyi EYE rendezvényt az Európai Parlament Youth Outreach osztályával, valamint a tagállami Kapcsolattartó Irodával szoros együttműködésben kell megszervezni.

A pályázatok benyújtási határideje: 2022. március 2. 

További információk
Jelentkezési feltételek, csatolmányok
Online előadás a pályázatról