Pályázat külföldi kutatók előadásainak támogatására

2017.05.17.
Pályázat külföldi kutatók előadásainak támogatására
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tudományos Tanácsa pályázatot hirdet külföldi kutatók előadásainak támogatására. Pályázni 2017. december 31-ig, illetve a Tudományos Alap keretének kimerüléséig lehet. A beérkező pályázatokat a Tudományos Tanács saját hatáskörében bírálja el. A pályázatok benyújtása folyamatos.

Az ELTE Tudományos Tanácsa – az egyetem kutatási-fejlesztési-innovációs stratégiájának kialakításáért és megvalósításáért felelős testületként – különösen fontosnak tartja az egyetem nemzetközi beágyazódottságának növelését, az egyetem oktatói/kutatói, valamint hallgatói számára nemzetközileg jelentős kutatási irányok és eredmények megismerését, és a kapcsolatteremtést. Ezt inspirálandó pályázatot ír ki neves külföldi előadók meghívására egyszeri előadás tartása céljából.

Előnyt élveznek már sikeresen működő vagy tervezett előadássorozatok, különös tekintettel a nevesítettekre. Csak olyan meghívás támogatható, mely legalább intézeti, de inkább magasabb szintű előadás tartására irányul. A megpályázható maximális összeg 400 000 forint, melyből a meghívott úti- és szállodai költségei fedezhetők.

A pályázók köre:

  • Pályázhatnak karok, intézetek, tanszékek, de fontos, hogy minél szélesebb körhöz szóljanak az előadások.

A pályázat benyújtása:

  • A pályázatban pontosan meg kell jelölni a meghívandó vendég nevét, beosztását, affiliációját, jellemezni kell a szakterületen betöltött szerepét, az előadás témáját, a megszólítottak körét, az előadás hasznosságát az ELTE szempontjából. Egy rövid költségterv részletezze a kiadásokat.

A pályázatot a pályázati kiírás mellékleteként letölthető pályázati adatlapon kell benyújtani, PDF formátumban, a tudomanypolitika@rk.elte.hu e-mail címen.

Részletes pályázati kiírás

Pályázati adatlap