Pályázat nyelvi lektorálás támogatására

2019.07.05.
Pályázat nyelvi lektorálás támogatására
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tudományos Tanácsa pályázatot hirdet idegen nyelvű tanulmányok, könyvfejezetek és könyvek nyelvi lektoráltatásának támogatására ELTE-s oktatók, kutatók és dolgozók számára.

A támogatás olyan kéziratok idegen nyelvi lektorálására fordítható, amelyeket nemzetközileg jelentős, idegen nyelven megjelenő folyóiratban vagy kiadó által kíván a szerző közzétenni, de a nyelvi színvonal javítását szükségesnek találja. A pályázatonként elnyerhető maximális hozzájárulás 100 000 forint.

Pályázni a kézirat és - amennyiben rendelkezésre áll - editori levél beküldésével, a folyóirat vagy kiadó pontos megnevezésével, a támogatási igény megjelölésével, és/vagy árajánlat benyújtásával lehet. Amennyiben a pályázó editori levelet nem mellékel pályázatához, a bírálat hosszabb ideig is eltarthat.

A beérkező pályázatokat a Tudományos Tanács saját hatáskörében bírálja el soron következő ülésén. A pályázatok benyújtása folyamatos. A Tudományos Tanács (eltérő döntés hiányában) minden hónap első péntekén ülésezik, az elbírálásra szánt pályázatot legkésőbb a címzett ülést megelőző péntek délig kell benyújtani. Ellenkező esetben a pályázat csak a következő havi ülés keretében kerül elbírálásra.

A pályázat benyújtási határideje: 2019. december 31.

A pályázatokat a tudomanypolitika@rk.elte.hu e-mail címre várják.

Pályázati kiírás