Pályázat UNESCO Tanszék címre

2023.02.09.
Pályázat UNESCO Tanszék címre
A nemzetközi szervezet pályázatot írt ki UNESCO Tanszékek (UNESCO Chair) létrehozására a 2023-as évben.

UNESCO Tanszéket államilag elismert egyetemek és felsőoktatási intézmények, valamint a felsőoktatás és kutatás területén aktív civil szervezetek, egyéb akadémiai és tudományos intézmények hozhatnak létre új oktatási/kutatási egységként, de lehetőség van már létező oktatási/kutatási program megerősítésére is olyan témakörben, amely az UNESCO hatáskörébe tartozik.

A pályázatoknak április végéig kell eljutniuk az elbírálást végző párizsi UNESCO Titkárságra, azonban a jelentkezés fontos feltétele az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának támogató levele. Ezért a magyarországi pályázatokat legkésőbb 2023. március 31-ig kell benyújtani a nemzeti bizottsághoz.

Az UNESCO Tanszék / UNITWIN Hálózatok program 1992-ben indult, és jelenleg 117 tagállam több mint 850 résztvevőjével működik. Fő célja, hogy elősegítse az egyetemek közötti nemzetközi együttműködést és hálózatépítést. Magyarországon két UNESCO Tanszék működik, ezek egyike az ELTE Társadalomtudományi Kar Emberi Jogi és Politikatudományi Tanszéke, amely már 2008 óta tagja a hálózatnak.

Pályázati űrlap (EN)
Pályázati útmutató (EN)
További információ