Pan-European Seal szakmai gyakornoki program 2023/2024

2023.01.09.
Pan-European Seal szakmai gyakornoki program 2023/2024
Az Európai Unió Szellemi Tulajdon Hivatala és az Európai Szabadalmi Hivatal programjára az ELTE friss diplomásai és idén végző hallgatói jelentkezhetnek. A pályázatokat 2023. február 19-ig várja az ELTE Innovációs Központ.

Az ELTE Innovációs Központ közreműködésével az ELTE – más vezető európai egyetemek mellett – is részt vesz stratégiai partnerként az Európai Unió Szellemi Tulajdon Hivatala (EUIPO) és az Európai Szabadalmi Hivatal (EPO) Pan-European Seal (PES) 1 éves fizetett gyakornoki programjában. A program elsődlegesen azoknak szól, akik szeretnének nemzetközi szakemberek mentorálása alatt szakmai ismereteket (online és offline tréningek) és releváns munkatapasztalatot (on-the-job coaching) szerezni az EUIPO és az EPO multikulturális környezetében.

Az 1 éves időtartamú gyakornoki program 2023 szeptemberében veszi kezdetét a választott szervezet (EPO vagy EUIPO) székhelyén, havi ösztöndíj (várhatóan szervezettől függően bruttó 1.000–2.000 EUR/hó) biztosítása mellett. Az EUIPO és az EPO emellett térítésmentes kiegészítő képzéseket és előadásokat is szervez gyakornokai számára. Az előadásokat az EUIPO és az EPO munkatársai, a magánszektor képviselői, valamint a program meghívott szakértői tartják. Az egyes irodák működéséhez kapcsolódó tématerületeken a két szervezet emellett ösztönzi a tudományos kutatómunkát, valamint publikációk és egyéb anyagok közzétételét.

A programra az ELTE összes frissdiplomás, valamint 2023 júniusában végző hallgatója pályázhat.

Dokumentumok
Részletes tájékoztató
EPO Általános útmutató (GIG)
EPO PES Program prezentáció
EUIPO Általános útmutató (GIG)
EUIPO PES Program, összefoglaló

Általános információk a PES programról:

Kapcsolat, további információ: innovacio@innovacio.elte.hu