Páneurópai startup versenyt hirdet az EIT Digital

2016.05.27.
Páneurópai startup versenyt hirdet az EIT Digital
Az „EIT Digital Challenge” olyan fiatal, növekedési fázisban lévő vállalkozások számára kínál lehetőséget, amelyek üzletfejlesztési és tőkebevonási tanácsadást követően készen állnak arra, hogy nemzetközi piacra lépjenek. A nemzetközi versenyre öt digitális technológiához kapcsolódó területen várják a pályázatokat 2016. július 15-ig. A résztvevők egyenként 50 000 eurót nyerhetnek, valamint támogatást kaphatnak az EIT Digital páneurópai innovációs hálózatának tagjaitól.

Az EIT Digital, a digitális innovációban és oktatásban vezető szerepet betöltő európai szervezet immár harmadik alkalommal hirdeti meg páneurópai startup versenyét, az EIT Digital Challenge-et. Az Európai Unió országaiban bejegyzett, digitális technológiai innovációval foglalkozó vállalkozások a következő öt területen nyújthatják be pályázataikat:

  • digitális ipar,
  • digitális városok,
  • digitális jóllét
  • digitális infrastruktúra és
  • digitális pénzügyek.
Kategóriánként a három legjobb csapat hozzáférést kap az EIT Digital több mint 130 tagot számláló innovációs hálózatához, amelynek résztvevői a digitális területen működő vezető európai nagy-, közép- és kisvállalatok, kutatóintézetek, egyetemek, startupok; valamint egy éven keresztül személyre szabott támogatást kap az EIT Digital üzletfejlesztői csapatától. Az egyes kategóriák győztesei 50.000 eurós pénzjutalomban is részesülnek. Minden kategória tíz legjobb csapata lehetőséget kap arra is, hogy személyesen bemutatkozzon a szakmai zsűrinek. A döntőket európai nagyvárosokban rendezik 2016 őszén.

Az EIT Digital budapesti csomópontja a szervezet egyetlen középkelet-európai partnereként regionális digitális innovációs központként működik. A magyar csomópont, mely 2012-ben alakult meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem vezetésével, partnere akadémiai oldalon a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME); míg ipari oldalon az Ericsson Magyarország és a Magyar Telekom. Az ELTE vezette EIT Digital budapesti csomópont örömmel segít a hazai startupoknak a pályázat elkészítésében.

További információk az EIT Digital Challenge honlapján olvashatók, valamint a budapesti munkatársaktól kérhető e-mailben.