Parasportolóink sikerei az Európai Egyetemi Játékokon

2016.07.25.
Parasportolóink sikerei az Európai Egyetemi Játékokon
Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) harmadik alkalommal rendezte meg az Európai Egyetemi Játékokat a horvátországi Zágrábban és Rijekában 2016. július 12. és 25. között. Az ELTE-s paraúszó csapat öt arany- és egy ezüstéremet szerzett a horvátországi tornán.

A szombati napon a paralimpikon Illés Fanni 100 m mellen és 100 m gyorson is elsőként tudott célba érni, míg Kollárszky Boglárka élete első versenyén 100 m mellen az SB11-es – egyáltalán nem látók – kategóriában szintén a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Mellettük Sipos Péter 50 m háton másodikként  ért célba, így ezüstérmet szerzett a versenyen.

Egyetemünk csapata vasárnap sem maradt érem nélkül, hiszen az esti órákban Kollárszky Boglárka élete legjobb idejét úszva, eddigi egyéni csúcsát megjavítva 47.13-es időeredménnyel aranyérmet szerzett az 50 méteres gyorsúszásban. 

Hétfőn Illés Fanni koronázta meg az ELTE-s csapat teljesítményét: 50 méteres mellúszásban ismét remekelni tudott, 50.39-es idejével elsőként ért célba, minden induló versenyszámában a legfényesebb érmet hozta el.

A bravúros szerepléssel a torna alatt összesen megnyert hat magyar aranyból öt érmet ELTE-s sportolók szereztek, ezzel a teljesítménnyel pedig az ELTE – az aranyérmek számát tekintve – az éremtáblázat 7. helyén végzett.

Az Európai Egyetemi Játékok versenysorozatán a kontinens egyetemeinek legjobb 5000 sportolója mérte össze erejét, a nemzetközi sporteseményen 11 egyetem 122 sportolója indult magyar színekben. Magyarországról egyetemünk az egyetlen intézmény, amely parasportolókat delegált az Egyetemi Játékokra. A parasportolók támogatói az ELTE mellett a Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség, valamint a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club. 

BEAC Facebook