Pedagógia – felsőfokon

Pedagógia – felsőfokon
11/30

2021. november 30. 17:00

ELTE PPK Kari Tanácsterem (1075 Budapest, Kazinczy u. 23-27.) és online

11/30

2021. november 30. 17:00 -

ELTE PPK Kari Tanácsterem (1075 Budapest, Kazinczy u. 23-27.) és online


Előadások a felsőoktatás minőségét érintő kérdésekről az MTA Pedagógiai Tudományos Bizottságának hatókörében szerveződő Felsőoktatási Pedagógiai Munkacsoport szervezésében.

A felsőoktatásban végbemenő átalakulás ma különösen aktuálissá teszi a felsőoktatás minőségének vizsgálatát. A rendezvényen meghívott előadók reflektálnak a legfontosabb változásokra, kutatásalapú érvekkel alátámaszva véleményüket. A sorozat nyilvános, a szervezők az Akadémia falain túlról is várják a résztvevőket.

Rónay Zoltán (ELTE PPK) arról beszél majd, érvényesül, érvényesülhet-e a felsőoktatás képzőintézményeinek jogi-gazdálkodási-irányítási átrendezése során az intézményi belső struktúra kialakításában, a működés megszervezésében a kompetens és hatékony oktatás érdeke, illetve ennek van-e hatása az intézményi atmoszférára és az oktatók-hallgatók intézményi identitására.

Benedek András (BME) azt taglalja, milyen módon kapcsolódhat a szakképzés és felnőttképzés a felsőoktatáshoz a jelenlegi sajátos irányítási és intenzív átalakítási folyamatokat tekintve, illetve milyen hatásuk van a tanulás és a munka világában zajló, a kvalifikációs folyamatokat az egyén életpályája egészében átalakító változásoknak az oktatási rendszer egészére itthon és a világban.

Rapos Nóra (ELTE PPK) annak megy utána, milyen kihívásokkal szembesülhetnek a tanárképzők, lévén hogy a napvilágra került aktuális szabályozás elvárásainak valóra váltása zömmel immár az alapítványi egyetemekre vár.

A rendezvényt Hunyady György akadémikus vezeti be, a moderátor Dorner Helga (ELTE PPK).

Az eseményhez online is lehet csatlakozni, a Zoom-linket a regisztrácációt követően küldik ki. 

Regisztráció (november 29-én 20 óráig)

Facebook