Pedagógusok munkáját ismerték el

2017.06.01.
Pedagógusok munkáját ismerték el
Az ELTE hat oktatója vehetett át állami kitüntetést a pedagógusnap alkalmából szervezett ünnepségen a Zeneakadémián 2017. június 1-jén.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a rendezvényen kiemelte: a magyar köznevelés jövője a családok és az iskola kapcsolatán múlik, azon, hogy sikerül-e olyan bizalmi viszonyt teremteni, helyreállítani, illetve megerősíteni, ahol a családi nevelésből következik az iskolai nevelés, az utóbbi pedig visszahat a családra. Hangsúlyozta az oktatás és a nevelés nemzetstratégiai szerepét, hozzátéve, hogy a jövő évi költségvetésben plusz 97 milliárd forintot különítettek el az oktatási területre. Kitért arra is, hogy az elmúlt évben 30 százalékkal nőtt a pedagóguspályára jelentkezők száma.

Az ünnepségen kiemelkedő hatású oktatási-nevelési-gyógypedagógiai munkájáért, valamint a pedagógiai gyakorlatot segítő kiemelkedő tudományos tevékenysége elismeréseként Apáczai Csere János-díjat vehetett át Kalapos Tibor, az ELTE Természettudományi Karának egyetemi docense, Lóskáné Szili Katalin, a Bölcsészettudományi Kar habilitált egyetemi docense, tanszékvezetője, Őszi Tamásné, a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar tanársegédje, az Autizmus Alapítvány Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény vezetője, valamint Vajdovich Györgyi, a BTK habilitált egyetemi docense.

A felsőoktatás területén végzett kiemelkedő oktatási, kutatási és nevelési munkájáért, illetve iskolateremtő, nemzetközi szinten is elismert tevékenységéért Szent-Györgyi Albert-díjat kapott Simon László, a Természettudományi Kar professor emeritusa.

Kiemelkedő óvodapedagógiai munkájáért, valamint az óvodapedagógus képzésben végzett tevékenysége elismeréseként Brunszvik Teréz-díjat adományoztak Mészárosné Darvay Saroltának, a Tanító-és Óvóképző Kar egyetemi docensének, tanszékvezetőjének.

Fotó: www.balogzoltan.hu

Forrás: kormany.hu, balogzoltan.hu