Perbeszédek Oxfordban

2017.04.19.
Perbeszédek Oxfordban
A leghíresebb médiajogi és szólásszabadsági nemzetközi perbeszédmondó versenyen a 2016/2017-es tanévben második alkalommal mérettette meg magát az ELTE ÁJK csapata, és a regionális válogatón bizonyítva idén kijutott az oxfordi világdöntőre.

A tavalyi évben, első próbálkozása alkalmával, a csapat az elődöntőig jutott, de idén sikerrel zárta a Zágrábban 2016 decemberében megrendezett regionális válogatót – bejutott a világ legjobb negyven csapata közé. A világdöntőn, amelynek minden évben az Oxfordi Egyetem a házigazdája, három egyetemmel mérhették össze tudásukat a csapat tagjai: felperesi oldalon állva az amerikai Columbia Law School és a libanoni Notre Dame University csapatával, alperesi oldalon érvelve pedig a bangalore-i National Law School of India University együttesével csaptak össze. A legjobb 16 csapat közé idén még nem sikerült bejutniuk, de a világdöntőn való szerepléssel rengeteget tanultak, és hatalmas mennyiségű információhoz sikerült hozzájutniuk. A világdöntőt a Singapore Management University nyerte meg a University of Oxford csapata ellen.

A 2016/2017-es oxfordi világdöntőn résztvevő csapat tagjai: Altziebler Dóra Zsuzsanna, Kovács Renáta, Rudinszky Balázs és Zöldréti Szabolcs. A csapatot Gosztonyi Gergely, a Magyar Állam- és Jogtörténeti Tanszék oktatója készítette fel a versenyre.  

Forrás: ELTE ÁJK