PORTFOLIO nyári egyetem

PORTFOLIO nyári egyetem
06/25 - 06/30

2023. június 25. - 2023. június 30.

EIT Digital Budapest (1117 Budapest, Bogdánfy u. 10/A)

06/25 - 06/30

2023. június 25. - 2023. június 30.

EIT Digital Budapest (1117 Budapest, Bogdánfy u. 10/A)


Az egyhetes Erasmus+ program fókuszában a digitális innovációk és társadalmi hatásuk áll.

Az Európai Unió PORTFOLIO projektjébe tartozó, vállalkozói ismereteket és társadalmi innovációkat több európai egyetem összefogásával közösen feldolgozó Inter-connected education program keretében június 25. és 30. között nyári egyetemi programon vehetnek részt az ELTE hallgatói.  

Az egyhetes rendezvény során a hazai hallgatók multikulturális környezetben dolgoznak majd fel olyan témákat, mint a társadalmi, technológiai és üzleti folyamatok tovagyűrűző hatásai, a digitális szegénység elleni küzdelem lehetséges eszközei, valamint a technológiai innovációk széleskörű, demokratikus hozzáférhetőségének lehetőségei. Érintik majd az adatvédelmet és az álhírek felismerését és elkerülését, valamint a technológiai újításokhoz kapcsolódó felelősségvállalást, az újdonságokkal szemben érzett félelmek eloszlatását, a bizalom megteremtését is.  

A program a tavaszi félévben öt egyetem összefogásával megvalósult mikrokurzusokhoz kapcsolódik; a nyári egyetemen a finn Aalto Egyetem (University of Aalto), madridi Politechnikai Egyetem (Universidad Politécnica de Madrid), az olasz Trentói Egyetem (University of Trento) és a francia Rennes Egyetem (Université de Rennes) dedikált diákjai mellett oktatóik is részt vesznek a témák feldolgozásában.