Posztdoktori program Franciaországban

2020.05.18.
Posztdoktori program Franciaországban
A Francia Kormány „Make Our Planet Great Again” kezdeményezése befogadó helyeket biztosít környezettel és éghajlattal foglalkozó fiatal külföldi kutatók számára. Jelentkezés: július 5-ig.

A "Make Our Planet Great Again" pályázatot 2017-ben indította a Francia Kormány azzal a céllal, hogy az éghajlatváltozással kapcsolatos európai kutatásokat támogassa. A kezdeményezés a biológiai sokféleséggel, a sarkvidékek, óceánok, őserdők életével foglalkozó fiatal európai természet- és társadalomtudósokat szólítja meg, leginkább arra kíváncsian, hogyan lehet elfogadhatóvá tenni a radikális életmódváltozásokat. 2020-ban olyan posztdoktori kutatók jelentkezését várják, akik a földrendszer, az éghajlatváltozás és a fenntarthatóság, az energetikai átmenet, illetve; a környezetvédelem kérdéseit kutatják a természet- vagy a társadalomtudomány területén. A posztdoktori szerződés kezdete: 2021. január.

A jelentkezők maximum 5 éve szerezhették meg doktori fokozatukat, és 2019. szeptember 1. után nem tartózkodhattak Franciaországban.

A jelentkezés határideje: 2020. július 5.

A részletes pályázati felhívás a Campus France weboldalán olvasható.