Programozó bajnokság lányoknak

Szeptember 14-én elindult az első, kifejezetten lányoknak szóló játékfejlesztő verseny, a Scratch Meccs. A Skool, a Facebook és az ELTE IK által szervezett versenyre 12-16 éves, háromfős lánycsapatok jelentkezését várják a szervezők október 31-ig.

A verseny fődíja egy londoni tanulmányút. Az ELTE IK T@T Labor szakmai támogatásával és irányításával megnyílt Scratch Meccs célja, hogy az informatika világa iránt érdeklődő lányok kipróbálhassák magukat egy kreatív versenyen, ahol háromfős csapatokban grafikai, zenei és programozói elemeket ötvözve saját játékot fejleszthetnek. A verseny platformja a Scratch alkalmazás, a kifejezetten gyermekeknek készített fejlesztői környezet, melyben gyorsan, élményeket szerezve sajátíthatják el a fiatalok a programozás alapjait.

Az ELTE IK T@T Labor több éve dolgozik azon, hogy ilyen és ehhez hasonló tevékenységeken keresztül színesítse az oktatást és támogassa a tanulási folyamatokat az információs és kommunikációs technológiák (IKT) lehetőségeivel. A szakmai támogatás mellett egyetemünket Turcsányi-Szabó Márta, az ELTE IK docense és a T@T labor vezetője képviseli zsűriben Harcsa Veronika jazzénekes, Balogh Péter korábbi NNG vezérigazgató, befektető, valamint Dékány Dalma grafikus mellett. A nyertes csapat a londoni tanulmányút részeként látogatást tesz a Facebook irodájába.

ELTE IK

2015.09.25.