Programozzunk micro:biteket!

2021.06.20.
Programozzunk micro:biteket!
Három turnusban ingyenes online tábort szervez az ELTE IK 13–16 éves diákoknak.

A BBC Micro:bit egylapkás miniszámítógép, amely 4x5 cm-es méretével, 5x5-ös LED kijelzőjével, gyorsulásérzékelő, hőmérséklet érzékelő, fényérzékelő, irány érzékelő szenzoraival, integrált hangszórójával és mikrofonjával, be- és kimeneti csatlakozóival, 2 gombjával, bluetooth/rádió kapcsolódási lehetőségével igen sokrétű alkalmazást tesz lehetővé, legyen az (akár többfelhasználós) játék fejlesztése, viselhető eszközök (például lépésszámláló) tervezése és megvalósítása, kísérletezés a szenzorok által mért adatok felhasználásával, vagy éppen külső eszközök irányítása.

Az Informatikai Kar nyári táborában az eszközt animációk megjelenítésére, játékprogramok fejlesztésére és a szenzorok adatainak feldolgozására is használják majd a résztvevők, így bepillanthatnak a modern robotika alapjaiba, felfedezhetik és megérthetik a robotok működését.

A táborba 13–16 éves diákok jelentkezését várják. A részvétel díjtalan, de az elkészült programok kipróbálásához szükség van a BBC Micro:bit V2 eszközre, amelyet a résztvevőknek kell beszerezniük. (Az eszközt a foglalkozások előtt webáruházból kell beszerezni. Szükség lesz még néhány krokodilcsipeszre, alufóliára, papírra, ollóra és ragasztóra egy-egy projekt megvalósításához. (A krokodilcsipesz pótolható alufóliából készített vezetékkel is.) Az eszköz ára 5990Ft-8190Ft a választott csomagtól és webáruháztól függően.

A résztvevők vállalják, hogy részt vesznek egy nem anonim kérdőíves kutatásban, amivel az informatikai gondolkodás fejlődését mérik fel.

Turnusok:

  • 2021. június 21 – 25. 13:00 - 16:30
  • 2021. június 28 - július 2. 08:30 - 12:00
  • 2021. július 5 – 9. 13:00 - 16:30

Az online foglalkozások a Microsoft Teams-en zajlanak.

Részletek és jelentkezés