Quarantine Diaries

2020.05.07.
Quarantine Diaries
Az ELTE PPK Nemzetközi Iroda új sorozatában hallgatók és oktatók osztják meg ötleteiket és tapasztalataikat a járványügyi korlátozások idején.

Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar már csak az általa képviselt tudományterületből adódóan is különös figyelmet fordít hallgatóinak és oktatóinak lelki-szellemi jóllétére. A kar több felmérést és vizsgálatot indított a járvány miatt bevezetett korlátozások, illetve a távoktatás kihívásai kapcsán, az Életvezetési Tanácsadó pedig online foglalkozásokon segít azoknak, akik úgy érzik, hogy támaszra van szükségük a nehézségekkel teli időszakban.

A kari Nemzetközi Iroda legújabb kezdeményezése a Quarantine Diaries (Karanténnapló) című videósorozat, amelyben oktatók és hallgatók osztják meg tapasztalataikat és ötleteket is adnak arra, hogyan maradhatunk egyensúlyban az új, szokatlan körülmények diktálta feltételek között. A tippek között szerepelnek új, hasznos szokások, hobbik, otthon végezhető sportok és rekreációs tevékenységek, valamint olyan kulturális tartalmak fogyasztása, amelyeket eddig például időhiányra hivatkozva elmulasztottunk. A lelki egyensúly megteremtését szolgálja gyakorlatilag minden kreatív, képzőművészeti tevékenység, legyen az rajz, festés vagy játék valamilyen hangszeren, de a kényszerűen otthon töltött órák kiválóan felhasználhatók akár nyelvtanulásra is, hiszen az online felületeken bármilyen nyelv gyakorlásához találhatunk tartalmakat és oktatóprogramokat.  

Az angol nyelvű sorozathoz bárki csatlakozhat, aki szeretné megosztani a karanténban töltött mindennapjait a kar közösségével. Az eddig megjelent videók elérhetők a kar Youtube-csatornáján és a Nemzetközi Iroda Facebook-oldalán.

Forrás: ELTE PPK