Rangos idegtudományi kongresszus az ELTE-n

2022.02.09.
Rangos idegtudományi kongresszus az ELTE-n
A lágymányosi campuson 2022. január 27–28. között rendezték meg az International Neuroscience Meeting 2022 – IBRO Workshop konferenciát. Az eseményt a TTK Élettani és Neurobiológiai Tanszék, valamint a Magyar Idegtudományi Társaság szervezte.

A konferencián 450-en vettek részt, a sikert emellett a kiváló külföldi és hazai előadók, valamint a 225 bemutatott poszter is jelezte. Egyetemünkről 16 oktató és kutató, valamint 29 hallgató mutatta be eredményeit. Az ELTE-s prezentációkat már a helyszínen is nagy érdeklődés kísérte, megteremtve így további tudományos együttműködések alapjait. 

Egy nappal korábban, január 26-án rendezték a fiatal idegtudományi kutatók szatellit konferenciáját, a HuNDoC hallgatói előadásait 120-an kísérték figyelemmel. A szervezőbizottságában Vitéz-Cservenák Melinda tudományos munkatárs és Ignácz Attila PhD-hallgató működött közre.

Az IBRO-konferencia elnökeként Dobolyi Árpád egyetemi tanár, társelnökeként Schlett Katalin habilitált egyetemi docens jelent meg. A konferencia védnökei Borhy László rektor és Kacskovics Imre, a Természettudományi Kar dékánja voltak. 

A konferencia megrendezéséhez az egyetem mellett az NKFIH Mecenatúra pályázata (MEC_SZ140942), a Richter Gedeon Zrt., valamint az International Brain Research Organization is jelentősen hozzájárult. 

Az IBRO-konferencia eredményeinek szakmai összefoglalója itt található.