Régi-új bajnokot avattak a VII. Alumni Kupán

2016.12.21.
Régi-új bajnokot avattak a VII. Alumni Kupán
2016. december 16-án hetedik alkalommal mérték össze futballtudásukat egy karácsony előtti, baráti hangulatú tornán Egyetemünk egykori hallgatói.

Az ELTE Alumni Szervezet, az ELTE Sportiroda és a BEAC által rendezett VII. Alumni Kupán 12 csapat több mint 100 játékosa csapott össze a bajnoki címért. A szervezők célja nem más, mint az ELTE volt hallgatóinak és sportolói közösségének összetartása.

A sorsolás során három csoportba osztották a csapatokat, ahonnan a legtöbb pontot szerző nyolc csapat jutott a középdöntőbe. Este fél 9-re kialakultak a csoportok végeredményei: az A csoportban a címvédő NSZK és a Sasok FC végzett az első két helyen, a B csoportból a BeRugosz FC, és az ELTENDABLES, a C csoportból pedig a sorai között négy hölgyet is felvonultató Körömpassz, valamint az FC Laby jutott tovább. Rajtuk kívül a ponttáblázat 7. és 8. helyén végző S.S. Ratio és AZ Alkmaat csapata jutott a legjobb nyolc közé.

A középdöntőben az egykori jogászokból álló NSZK 3-1-re győzte le AZ Alkmaat csapatát, míg a többségében egykori PPK-s hallgatókat felvonultató BeRugosz FC 4-1-el ütötte ki az S.S.Ratio-t. A TTK-s, ÁJK-s, BTK-s „válogatott” ELTENDABLES büntetőpárbaj után kerekedett felül az FC Laby-n, míg a Körömpassz 3-1-re győzött a Sasok FC ellen.

Az elődöntők kiélezett mérkőzéseket hoztak, mind a két meccs döntetlenre végződött, így hetes párbaj döntött arról, hogy kik juthatnak a döntőbe. Meglepetésre az ELTENDABLES a  2015 óta százszázalékos NSZK-n kerekedett felül, míg a BeRugosz FC a Körömpassz elleni büntetőpárbajban bizonyult jobbnak. A bronzmérkőzésen a Körömpassz 1-0-ára győzte le a középdöntőben megtört NSZK-t, míg a döntőben a BeRugosz FC az ELTENDABLES elleni 3-2-es győzelemmel kerülhetett a VII. Alumni Kupa dobogójának legmagasabb fokára.

A szervezők idén is készültek különdíjakkal: a legjobb kapusnak Nyerges Tibort választották, míg a gólkirály címet – immáron harmadik alkalommal – a 9 gólt szerző NSZK-s Dr. Bánk Levente szerezte meg. A VII. Alumni Kupán készült összes fénykép megtekinthető a BEAC Facebook oldalán!

VII. Alumni Kupa eredmények

BEAC

Fotó: Nagy Ádám Zoltán