Rekordszámú látogató az ELTE standjánál

2020.01.13.
Rekordszámú látogató az ELTE standjánál
A 20. Nemzetközi Oktatási Szakkiállításra érkező csaknem 55 ezer látogatóból 12 ezren érdeklődtek az Eötvös Loránd Tudományegyetem képzései iránt.

Minden eddiginél több, csaknem 55 ezer továbbtanulás előtt álló diák látogatott el január 19. és 21. között a 20. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállításra, ahol 12 ezer látogatójával az ELTE standja idén is a legnépszerűbbek közé tartozott. A kiállításon az ELTE több mint 250 hallgatója és oktatója tájékoztatta az érdeklődőket, egyetemünk nyolc kara mellett külön pultnál mutatkozott be a Gazdálkodástudományi Intézet és a szombathelyi Savaria Egyetemi Központ, valamint az Origó Nyelvi Centrum, emellett az érdeklődők a nemzetközi ösztöndíjakról, kollégiumi lehetőségekről, tanárképzési programjainkról is első kézből szerezhettek információkat. Az ELTE standján az utolsó darabig elfogyott a képzéseket részletesen taglaló, mintegy 140 oldalas kötet és az egyetemi sportéletet bemutató BEAC-kiadvány. Idén külön is népszerűsítettük az Új Nemzedék Kiválóság Program (ÚNKP) keretében megvalósuló „Tehetséggel fel!” Felsőoktatást Megkezdő Kutatói Ösztöndíj pályázatot is.

Az ELTE több előadást is tartott a kiállítás központi színpadán. A csütörtöki nyitónapon előbb Andor György, az ELTE Gazdálkodástudományi Intézetének tanszékvezető egyetemi tanára mutatta be az egyetem gazdasági alapszakos képzéseit, majd Borhy László rektor, akadémikus tágabb perspektívából is a diákok figyelmébe ajánlotta az egyetemet. Pénteken az ELTE Természettudományi Kar hallgatói „Tiéd a tudomány!” című előadásukban népszerűsítették a sokféle karrierlehetőséget kínáló természettudományos képzéseket.

A kiállítás nyitóünnepségén Palkovics László innovációs és technológiai miniszter arról beszélt, hogy a világ legjobb ezer egyeteme közé 2019-ben öt magyar felsőoktatási intézmény is bekerült. Az első 600-ban az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem szerepel, az első 900-ba bekerült a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, és a legjobb 1000 egyetem között szerepel a Semmelweis és a Debreceni Egyetem is.

A kiállításon idén kiemelt figyelmet kaptak az informatikai képzések, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség "Programozd a jövőd!" projektjének standjánál a továbbtanulás előtt állók átfogó információkat kaphattak és a speciális infokommunikációs eszközöket is kipróbálhatták. A 2019/2020-as tanévben megduplázták a vendégoktatói alkalmak számát, így a gyakornoki programban 100 informatikai vállalat 135 ezer órában, minimum 500, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező gyakornokot foglalkoztat – mondta el Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára.

Educatio 2020

Educatio 2020

0

/

0

0

/

0