Rektori küldöttség az ELTE Savaria Egyetemi Központban

2017.08.20.
Rektori küldöttség az ELTE Savaria Egyetemi Központban
Borhy László akadémikus, az ELTE rektora, Hamar Imre, a nemzetközi ügyek rektorhelyettese, valamint Kóczán András Imre, a Rektori Kabinet vezetője és Sey Nikoletta, a Kabinetiroda vezetője 2017 augusztusában az ELTE Savaria Egyetemi Központban tett látogatást. A budapesti küldöttséget Németh István, szombathelyi ügyekért felelős rektorhelyettes és Bárcziné Lenkai Nóra, a Savaria Campus Iroda vezetője fogadták és kísérték.

A látogatás során a  küldöttség végigjárta a Savaria Campus épületeit, többek között a megújult Dísztermet, a könyvtárat, a sportcsarnokot, a szombathelyi gépészmérnöki képzésben kulcsfontosságú szerepet játszó gépészlabort, megtekintették az országos szinten is egyedülálló elektromikroszkópot. A rektor és munkatársai az ELTE Gothard Asztrofizikai Obszervatóriumába is ellátogattak: a csillagvizsgáló 1978 óta tartozik az ELTE-hez, így a Savaria Egyetemi Központ idei integrációja 40 évvel ezelőtti előzményének tekinthető.

A nap folyamán Hamar Imre rektorhelyettes megbeszélést folytatott azon szombathelyi iskolák igazgatóival, ahol bevezetik a kínai nyelv oktatását. A kínai nyelv és kultúra tantárgy oktatója augusztus végén érkezik, szeptemberben pedig szakköri foglalkozások keretében elindulnak a kínai kurzusok a Derkovits Gyula Általános Iskolában, a Neumann János Általános Iskolában, a Zrínyi Ilona Általános Iskolában, valamint a Szombathelyi Művészeti Gimnáziumban és az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban. Az egyeztetéseket követően a rektorhelyettes látogatást tett a szombathelyi kollégiumokban is.

REKTORI KÜLDÖTTSÉG AZ ELTE SAVARIA EGYETEMI KÖZPONTBAN

REKTORI KÜLDÖTTSÉG AZ ELTE SAVARIA EGYETEMI KÖZPONTBAN

0

/

0

0

/

0