Restaurátorvasaló és babzsákfotel

2017.01.16.
Restaurátorvasaló és babzsákfotel
Fényképezőgépet, projektort, számítástechnikai eszközöket, pihenőpárnákat és babzsákfoteleket is kapott az ELTE Egyetemi Könyvtár az Egyetemi Könyvtárért Alapítványtól.

Az alapítvány az elmúlt évben elnyert pályázati támogatásokból – Nemzeti Együttműködési Alap, Belváros-Lipótváros Önkormányzata –, a személyi jövedelemadó egyszázalékos felajánlásaiból, valamint egyéni adományokból támogatta az ELTE Egyetemi Könyvárat, hogy az intézmény dolgozói minél hatékonyabban végezhessék munkájukat.

A rendezvények színvonalas lebonyolításához, dokumentálásához valamint az informatikai feladatok ellátásához fényképezőgépet, projektort, számítástechnikai berendezéseket, a restaurálási tevékenységhez és kulturális örökségünk sérült dokumentumainak korszerű helyreállításához pedig egy speciális eszközt, úgynevezett restaurátorvasalót kapott az intézmény. 

A Közönségszolgálati osztályon elhelyezett pihenőpárnák és babzsákok kiválóan szolgálhatják a diákokat, ha az intenzív tanulás közben szünetet tartanának. A kényelmes eszközöket rögtön birtokba is vették az olvasók.

Az adományokat tavaly év végén Kiszl Péter kuratóriumi elnök adta át Kálóczi Katalin főigazgatónak, aki köszönetét fejezte ki az alapítvány folyamatos támogatásáért, mely lehetővé teszi az Egyetemi Könyvtár szolgáltatásainak bővítését, magas színvonalú szakmai rendezvények szervezését és a munkatársak képzését.

Az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány komplex támogatási programjában évről évre reprezentatív falinaptárt is megjelentet: a 2017-es kiadvány az Egyetemi Könyvtárban őrzött corvinákat mutatja be. Emellett könyv-örökbefogadások szervezésével a könyvtár állományának megóvását is segítik.  

Képgaléria az átadásról

Forrás: ELTE Egyetemi Könyvtár