Retorika, meggyőzés, érvelés

2023.03.22.
Retorika, meggyőzés, érvelés
Ingyenes online retorikai szabadegyetem indul középiskolásoknak és egyetemistáknak.

Az ELTE TÓK Magyar Nyelvi és Irodalmi Tanszék és a Petőfi Kulturális Ügynökség Kazinczy Műhelye évente megrendezi a Kossuth-szónokversenyt, melynek helyszíne idén is a Nemzeti Színház lesz. Az online Szabadegyetem ehhez a rendezvényhez kapcsolódik, a program szakmai támogatást nyújt a szónoklat iránt érdeklődő fiataloknak ismert és elismert személyiségek közreműködésével, retorikai képességeik fejlesztésével.

Az előadók: Hujber Szabolcs dalszövegíró, az EKKE adjunktusa, Tóth M. Zsombor magyartanár, az ELTE TÓK adjunktusa, Balázs Géza nyelvész, néprajzkutató, az SZFE tanára, Lózsi Tamás, az ELTE TÓK adjunktusa, Aczél Petra nyelvész, a MOME egyetemi tanára, Török Ádám tiktoker, a Dumaszínház fellépője, Pölcz Ádám nyelvész, az ELTE TÓK adjunktusa, Ványi Ágnes logopédus, a Magyar Logopédusok Szakmai Szövetsége főtitkára és Szűcs Antal Mór logopédus-zeneterapeuta, az ELTE BGGYK tanársegéde.

Az ingyenes kurzusra középiskolás fiatalok és egyetemisták jelentkezését egyaránt várják. A 30 perces előadásokhoz a jelentkezést követően a Microsoft Teamsen lehet csatlakozni április 6-tól csütörtökönként 18:30-kor.

Jelentkezési határidő: 2023. március 29. éjfél

Jelentkezés és érdeklődés
Teljes felhívás