Retro jött be a VIII. Alumni Kupán

2017.12.18.
Retro jött be a VIII. Alumni Kupán
2017 sem maradhatott el ELTE Alumni Kupa nélkül. Az ELTE volt hallgatói ismét visszatértek Egyetemünk sporttelepére: december 15-én idén már 8. alkalommal mérték össze futballtudásukat egy karácsony előtti, baráti hangulatú tornán.

Az ELTE Alumni Központ, az ELTE Alumni Alapítvány és a BEAC szoros együttműködésével 8. alkalommal került megrendezésre az Alumni Focikupa - melyet az ELTE Alumni Alapítványon kívül az ELTE Sport Kft is (kedvezményes pályadíjjal) támogatott. A VIII. Alumni Kupán 10 csapat közel 100 játékosa csapott össze a bajnoki címért. A szervezők célja nem más, mint hogy összetartsák az ELTE volt hallgatóinak, sportolóinak közösségét. A 10 csapat az ELTE sokszínűségét jelezve többek közt ÁJK-s, BTK-s, TTK-s és PPK-s volt diplomások rúgták a bőrt.

A szervezők két csoportba osztották be a csapatokat az előző évi végeredmény és az előzetes erőviszonyok ismeretében. Az A csoport esélyese egyértelműen a torna címvédője a Berugosz csapata volt – akik idén már hatodik alkalommal vettek részt a Kupán – könnyed játékkal, kapott gól nélkül jutottak be az elődöntőbe. A csoport második és harmadik helyéért hatalmas harc folyt, a döntetlen dömpingből az ex BTK-s Elhagyott Tanegység és a TTK legjobb kispályás focistáiból álló LSO jött ki a legjobban, és jutott tovább a középdöntőbe.

A B csoportba kiemeltként a tavalyi bronzérmes Körömpassz került, akik a tavalyihoz képest  idén kevesebb hölgy taggal (mivel a "csapatlétszámuk" bővült egy babával) vettek részt a tornán. A fehér mezesek a vártánál kicsit nehezebben, de sikerrel vették az akadályt és a csoport harmadik helyezettjeként jutottak a legjobb hatba. Az első helyért hatalmas versenyfutás volt, a volt TFK-s (IK) FC Laby és az ELTE PPK alumni futsalosaiból álló ELTE Retro között. Végül a gólarány döntött, ami a Retro számára kedvezett, így páholyból várhatták azt, hogy kit kapnak ellenfélnek az elődöntőben. Külön szeretnénk megköszönni a Futball-lusták (ÁJK, 1984-es évfolyam) nevezését, a budaörsi kollégiumi szobából kinőtt focicsapat idén az eseményre újraalakulva csatlakoztak rendezvénysorozatunkhoz. Reméljük jövőre is találkozunk velük!

A középdöntőben a csoportok 2.-3. helyezett csapatai csaptak össze egymással az elődöntőbe jutásért. Az LSO és a Körömpassz csatáját a Simon - Csizmadia – Dunai trió által vezetett „vendég” csapat nyerte, 2 gólos különbséggel. A torna legizgalmasabb találkozóján az Elhagyott Tanegység minden energiáját mozgósítva büntetőkkel ütötte ki az addig gólt sem kapó FC Labyt, és jutott az elődöntőbe. Az elődöntőkben az ELTE Retro és a Berugosz is meggyőző teljesítményt nyújtott és megérdemelten jutottak be a torna fináléjába. A ’kis döntőben’ Körömpassz megvédte bronzérmét egy kiváló mérkőzésen, ahol az Elhagyott Tanegység már 2-0-ra is vezetett Godány két góljával, de az erejükkel teljesen elkészülő piros mezesek nem tudták megtartani előnyüket és végül 3-2-es vereséget szenvedtek. A döntő mérkőzésen a tavalyi győztes Berugosz és az ELTE Retro csapott össze, végül a helyzeteit jobban kihasználó ELTE Retro 2-0-ra győzött, és megérdemelten vihette haza az idei ELTE Alumni Kupát.

Köszönjük a BEAC-nak a profi szervezést, a veretes érmeket, méretes kupákat, sőt meglepetés ‘Alumni Foci’ pólókat! Jövőre is örömmel várjuk az ELTE Diplomásokat valamennyi karról – függetlenül attól, hogy gyakran játszanak, vagy erre a decemberi alkalomra állnak össze ismét egy nosztalgia játékra.
Különdíjasok:

Gólkirály: Dunai András (Körömpassz)
Legjobb játékos: Vadászi Edward (Berugosz)
Legjobb Kapus: Páli István (Berugosz)

Góllövőlista végeredménye:

Dunai András (Körömpassz) – 9 gól
Vadászi Edward (Berugosz) – 8 gól
Deák Csaba (FC Laby) – 6 gól
Simon Gábor (Körömpassz) – 5 gól
Novák Márton (ELTE Retro) – 5 gól

Végeredmény:

  1. ELTE Retro
  2. Berugosz
  3. Körömpassz
  4. Elhagyott Tanegység
  5. FC Laby
  6. LSO
  7. SS. Ratio
  8. Balaton Penguins
  9. Puzdra Fr.
  10. Futball-lusták

A VIII. Alumni Kupán készült további fényképek hamarosan megtekinthetők galériánkban. Képek forrása: ELTE Online, ELTE Foci

VIII. Alumni Kupa eredmények

BEAC
ELTE Alumni
Facebook

VIII. Alumni Kupa

VIII. Alumni Kupa

0

/

0

0

/

0