Sajtóközlemény

2017.08.15.
Sajtóközlemény
Az ELTE vezetésének közleménye a 2017. augusztus 15-i, Damjanich utcai balesetről. 

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Damjanich utcai épületének felújítása során egy építőmunkás ma reggel életét vesztette, amikor lezuhant egy körülbelül 4 méter magas, ideiglenes, guruló állványról.

Az ELTE ezúton fejezi ki részvétét az elhunyt családtagjainak. Az egyetem vezetősége az elhunyt családtagjaival felveszi a kapcsolatot, és egyeztet velük a segítségnyújtás, támogatás lehetőségeiről.

2017. augusztus 15-én 8 óra után a 1071 Budapest, Damjanich utca 41―43. szám alatti épületünknél történt a baleset. Az egyetemi épületen folyó munka része egy nagyszabású, 15 épületre kiterjedő komplex energetikai felújítási programnak. Az egyetem 2017. március 31-én a nyílt közbeszerzési eljáráson nyertes vállalkozásnak átadta a munkaterületet, ahol pillanatnyilag is munkálatok folynak.

A rendőrség jelenleg is vizsgálja az esetet, így bővebb információ egyelőre nem áll rendelkezésre.  A baleset körülményeivel kapcsolatban az ELTE-t felelősség nem terheli, az épület felújításán dolgozó elhunyt a fővállalkozó alvállalkozójának alkalmazásában állt.

Budapest, 2017. augusztus 15.