Sajtóközlemény

2022.08.16.
Sajtóközlemény
Reagálás az energiaárak emelkedése kapcsán a sajtóban az ELTE TTK működésére vonatkozóan megjelent hírekre.

Az ELTE-n jelenleg is zajlik az energiaszolgáltatókkal a jövő évre vonatkozó szerződések előkészítése. Az idei évben az energiaárrobbanás hatása csak részlegesen érinti az Egyetemet, így az árváltozások az egyetemi működés megszokott rendjét kevésbé befolyásolják.

Az Egyetem kancellári vezetése a fenntartó Kulturális és Innovációs Minisztériummal, az akadémiai vezetéssel, a karok vezetőivel és a Hallgatói Önkormányzat képviselőivel közösen fogja kidolgozni azokat az alternatívákat, amelyek biztosíthatják, hogy lehetőség szerint

a jelenléti órák száma ne csökkenjen, az Egyetemen zajló szakmai munka ne szenvedjen csorbát.

A 2023. évre vonatkozó költségvetési számok idén novemberben válhatnak véglegessé, az ELTE ez évi költségvetése az energiaárrobbanáshoz kapcsolódó többletköltségeket nem tartalmazza. Ennek a problémának a megoldása tekintetében folyamatos egyeztetések zajlanak. A jövő évre vonatkozó egyetemi terveket a végleges számok, illetve az energiaszolgáltatókkal megkötött szerződések ismeretében lehet kialakítani.

Ezúton tájékoztatjuk mind az egyetemi, mind a szélesebb közvéleményt, hogy amint az egyetemi vezetés konkrét információval rendelkezik, közvetlenül és időben tájékoztatni fog minden érintettet.