Sakkozóink az Európai Egyetemi Bajnokságon

2019.08.05.
Sakkozóink az Európai Egyetemi Bajnokságon
Korpa Bence és Kaczúr Flórián a negyedik, Grimm Dániel és Grimm György a kilencedik helyen végzett csapatban a Testnevelési Egyetemen július végén megrendezett versenyen.

Az Európai Egyetemi Sakk- és Bridzsbajnokságon a csapatversenyben két páros is képviselte az ELTE-t. A Korpa Bence-Kaczúr Flórián összetételű I. számú csapat 13 meccsponttal (6 győzelemmel, 1 döntetlennel és 2 vereséggel) a 4. helyen végzett a rendkívül erős (öt nagymestert, hét nemzetközi mestert és négy FIDE-mestert is felvonultató) mezőnyben. Kaczúr Flórián a tábláján a 3. legjobb lett. 

A Grimm Dániel–Grimm György összeállítású II. számú csapat a 21 egyetemi páros részvételével zajló versenyben Európa bajnoki 9. lett 10 mérkőzés ponttal (3 győzelemmel, 4 döntetlennel és 2 vereséggel). A sakkozók mellett a bridzsezők is megmérettették magukat, ahol a 14 csapatos mezőnyben a magyar színeket egyedüliként képviselő ELTE-s gárda a 9. helyen végzett. Az eredménylista ezen az oldalon olvasható.

A fiúk versenyében kiemelkedtek a mezőnyből a nagy sakkhagyományokkal rendelkező országok egyetemei: első helyen az oroszok végeztek, az ezüstérmet az örmények kapták, a harmadik helyet az ukránok szerezték meg.